Paul Lemmens

Praktijk voor Energetische Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde


Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde is een verzameling van geneeswijzen die ook het zelfhelend vermogen van de mens stimuleren. Ieder organisme heeft immers een natuurlijke kracht in zich om te herstellen, als er zich stoornissen voordoen. Binnen de natuurgeneeskunde zijn vele stromingen aanwezig waarbij ik vooral gebruik maak van de SiVAS-therapie.

SiVAS-therapie

In de SIVAS-therapie wordt aan de hand van veranderingen in de polsslag (VAS) onderzocht wat de onderliggende oorzaak kan zijn van bestaande gezondheidsklachten en de bijbehorende emotionele blokkades. Met behulp van de VAS kan men ook vaststellen welk effect een bepaald gezondheidsproduct of medicijn kan hebben op het lichaam. Hierbij werk ik met het SanoConcept. Dit concept is ontwikkeld door de Nederlandse arts en acupuncturist Ton van Gelder en vormt een geïntegreerde benadering vanuit de westerse en oosterse gezondheidsleer en biedt daarmee een holistische benadering van het menselijk welzijn.

Westerse geneeskunde

De Westerse reguliere geneeskunde richt zich vooral op het fysieke lichaam en dan vaak ook nog erg specialistisch op één onderdeel. De behandeling is vooral gericht op de aanpak en het opheffen van de directe klacht (symptoombestrijding) en veel minder op de diepere, onderliggende oorzaken.

Chinese geneeskunde

In de Chinese geneeskunde gaat men ervan uit dat de mens uit energetische (sub)systemen bestaat die sterk beïnvloed worden door emoties (meridianen, yin-yang, energievelden). De behandeling is er opgericht om energetische blokkades in het energiesysteem op te sporen en de energie te herstellen. Dit proces wordt ondersteund door middel van kruiden en acupunctuur.

Oosterse geneeskunde

In de Oosterse geneeskunde beziet men de mens als een “bewustzijn”, een persoonlijkheid met fixaties, remmingen en karaktertrekken die bepaalde fysieke klachten kunnen geven. Verstoringen in het lichaam kan men terugvinden op chakra niveau die te behandelen zijn met kruiden/ middelen met een sterk energetische werking.

 

plaatje2

 


Totaal mensbeeld

Door deze 3 stromingen binnen de geneeskunde bij elkaar te brengen ontstaat een mensbeeld met drie niveaus; chakra’s, energievelden en het fysieke lichaam. Deze drie niveaus zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Verstoringen in de energetische balans hebben vaak een emotionele oorzaak of component en gaan gepaard met fysieke verschijnselen.

Natuurlijke middelen

Ter ondersteuning van het herstel en bewustwording maak ik, zo nodig, gebruik van aanvullende natuurgeneeskundige en energetische middelen, op basis van zuiver natuurlijk producten. De E.E.N.® energetica, SanoConcept-middelen van Sanopharm en de Natuurproducten van de firma Heel® worden door mij vaak ingezet. Deze middelen worden in overleg ingezet, uitgetest en waarnodig persoonlijk samengesteld.