Paul Lemmens

Praktijk voor Energetische Natuurgeneeskunde

Over mij


Mijn naam is Paul Lemmens. In 1993 ben ik als arts afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht. Na afloop van mijn studie ben ik direct begonnen als bedrijfsarts werkzaam voor een regionale arbodienst en deze werkzaamheden verricht ik nog steeds parttime.

Door mijn interesse in de complementaire geneeskunde heb ik in de loop van de jaren heel wat opleidingen gevolgd binnen dit domein. Ik heb o.a. de SiVAS-opleiding van SanoConcept gevolgd in Amsterdam, de HBO-opleiding “Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde” in Panheel, Didactiek voor HBO-docenten en de opleiding tot antroposofisch arts.

Verder ben ik bevoegd HBO-docent en geef ik al ruim 20 jaar les in de reguliere medische vakken (anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie) alsmede psychologie en psychopathologie op HBO-niveau. Tevens verzorg ik de voor therapeuten noodzakelijke jaarlijkse bij- en nascholingen op medisch en/of psychologisch gebied. Juist de combinatie van reguliere geneeskunde en de complementaire geneeskunde ((energetische) natuurgeneeskunde en antroposofie) blijft mij intrigreren en vooral ook inspireren.